Jemné masážne mydlo duo



Jemné masážne mydlo duo je vyrobené z dvoch druhov mydlových hmôt v nežnej kombinácii bielej a ružovej farby. Základ mydla je vyrobený z mydlovej hmoty s ovsenými vločkami. Ovsené vločky sú úžasné pre pokožku, pretože majú mnohé liečivé vlastnosti - pôsobia protizápalovo, vďaka obsahu saponínov pokožku čistia, pomáhajú liečiť akné, ekzémy, rosaceu a vyrážky. Ovsené vločky pomáhajú odstrániť odumreté bunky a toxíny z kože, zlepšujú tón a textúru pleti a pomáhajú vyhladiť škvrnité oblasti. Táto mydlová hmota je zároveň obohatená o bambucké maslo, ktoré je známe svojimi výraznými hydratačnými vlastnosťami a vysokým obsahom vitamínu A. Mydlová hmota s ovsenými vločkami je úžasná sama osebe, ale keď do nej pridáme kúsky ružového mydla z bambuckého masla, získame originálne mydlá, ktoré nielen zaujímavo vyzerajú, ale majú aj blahodarný účinok na všetky typy pleti, vrátane citlivej. 

Ingrediencie na ružové tyčinky alebo iné tvary mydla:
  • mydlová hmota s bambuckým maslom - 100 - 130 g - objednáte: CZ SK
  • antialergická vôňa čierna višňa - cca 10 kvapiek - objednáte: CZ SK
  • minerálny pigmentový prášok - ultramarín ružový - cca 1 kávová lyžička - objednáte: CZ SK
  • glycerín 99,5% - cca 5 ml na rozmiešanie farby - objednáte: CZ SK
  • ručný mixér na rozmiešanie farby v glyceríne
  • silikónová forma na mydlo MF343 stredná vanička - objednáte: CZ SK
  • nádoba na roztopenie hmoty v mikrovlnke - objednáte: CZ SK
  • menšia nádoba na rozmiešanie farby v glyceríne - objednáte: CZ SK
Ingrediencie na mydlo:
  • mydlová hmota s ovsenými vločkami a bambuckým maslom - 300 g - objednáte: CZ SK
  • antialergická vôňa čierna višňa - cca 25 kvapiek - objednáte: CZ SK
  • silikónová forma na mydlo MF343 stredná vanička - objednáte: CZ SK
  • nádoba na roztopenie hmoty v mikrovlnke - objednáte: CZ SK
Ďalej budeme potrebovať:
  • drevené miešatko - objednáte: CZ SK
  • odstraňovač bubliniek s rozprašovačom (na spojenie dvoch vrstiev mydla) - objednáte: CZ SK
  • krájač na mydlo hladký - objednáte: CZ SK

POSTUP:

1. Najskôr si vyrobíme ružové tyčinky, prípadne iné tvary, ktoré budeme neskôr vkladať do bielej mydlovej hmoty s ovsenými vločkami. 
Nakrájame si 100 - 130 g mydlovej hmoty s bambuckým maslom na malé kúsky a dáme stopiť vo vhodnej nádobe do mikrovlnnej rúry. (Čím viac ružovej hmoty vyrobíme, tým bude mydlo farebnejšie a tým menej budeme potrebovať mydlovej hmoty s ovsenými vločkami.) Mydlovú hmotu topíme v cca 15 - 20 sekundových intervaloch a postupne premiešavame.

Počas topenia mydlovej hmoty si rozmiešame cca 1 kávovú lyžičku ružovej minerálnej farby v glyceríne. Premiešame elektrickým mixérom, aby nezostali hrudky. 

2. Do roztopenej mydlovej hmoty primiešame cca 10 kvapiek vône a rozmiešanú farbu. Farbu pridávame po troche, až do požadovanej farebnej sýtosti.

3. Polovicu ružovej hmoty nalejeme do silikónovej formy a ihneď postriekame odstraňovačom bubliniek. Dáme stuhnúť. 

4. Po stuhnutí vyklopíme hmotu z formy a rovnakým spôsobom pripravíme druhú polovicu ružovej mydlovej hmoty. Stuhnutú ružovú hmotu nakrájame na tenké prúžky, prípadne na trojuholníčky alebo iné tvary a takto sú pripravené na vkladanie do mydlovej hmoty s ovsenými vločkami.

5. Pripravíme si mydlovú hmotu s ovsenými vločkami. Odvážime cca 300 g hmoty, nakrájame na drobné kúsky a dáme stopiť do mikrovlnky. Kontrolujeme v cca 15 - 20 sekundových intervaloch, premiešavame. Do roztopenej mydlovej hmoty pridáme cca 25 kvapiek vône a dôkladne premiešame.

 Na dno silikónovej formy vlejeme cca 1/4 roztopenej bielej mydlovej hmoty s ovsenými vločkami a necháme mierne zatuhnúť, tak, aby bol povrch ešte stále mäkký. Povrch mydlovej hmoty postriekame odstraňovačom bubliniek a následne do formy vložíme časť (cca 1/3) tyčiniek, resp. iných tvarov, ktoré sme si vopred vyrobili z ružovej mydlovej hmoty. Opäť postriekame odstraňovačom bubliniek - to preto, aby sa obe mydlové hmoty dobre spojili. 

6. Do silikónovej formy vlejeme druhú tretinu mydlovej hmoty s ovsenými vločkami. Ak medzitým táto hmota príliš stuhla, môžeme ju opäť krátko stopiť v mikrovlnke.

7. Postup opakujeme: mydlo vo forme necháme mierne stuhnúť, potom postriekame odstraňovačom bubliniek, vložíme druhú vrstvu ružových prúžkov alebo iných tvarov (my sme ako druhú vrstvu dali prúžky a tretiu opäť trojuholníčky). 

8. Opäť postriekame odstraňovačom bubliniek atď. Na odstraňovač bubliniek nezabúdame, striekame na každú vrstvu. Celkovo sme vytvorili 3 vrstvy nakrájanej ružovej mydlovej hmoty, ktorú sme prekladali s bielou mydlovou hmotou s ovsenými vločkami.

9. Na záver dolejeme poslednú časť roztopenej mydlovej hmoty s ovsenými vločkami. 

10. Postriekame odstraňovačom bubliniek. 

11. Mydlo necháme dôkladne vytuhnúť - môže byť aj niekoľko hodín, ale tento proces môžeme urýchliť vložením mydla do chladničky. Po vytuhnutí mydlo ľahko vyklopíme zo silikónovej formy.

12. Krájačom na mydlo nakrájame mydlo na cca 1 - 1,5 cm hrubé plátky. Takto vyrobíme niekoľko kusov mydielok naraz. Výsledok naozaj poteší nielen naše oko, ale aj našu pokožku!

Mydielko Vašu pokožku dôkladne vyčistí, prekrví a zároveň ju príjemne zvláčni.


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Sviečky z palmového vosku odlievané v polykarbonátových formách

4 VÝHODY, KTORÉ PRINÁŠA VLASTNÁ VÝROBA MYDLA