Neónové dvojfarebné mydlá



Urobte si radosť s týmito veselými farebnými neónovými mydlami. Sú vyrobené z transparentnej mydlovej hmoty s neutrálnou arómou, vďaka čomu vyniknú pridané neónové farby, vône a parfumy.
 

Na výrobu 2 ks mydla budeme potrebovať:
  • mydlová hmota supertransparentná - 200 - 220 g - objednáte: CZ SK
  • vôňa do mydiel Jantárové slnko - 15 + 15 kvapiek - objednáte: CZ SK
  • prášková neónová farba žltá - na špičku lyžičky - objednáte: CZ SK
  • prášková neónová farba ružová - na špičku lyžičky - objednáte: CZ SK
  • glycerín 99,5% - 2 x cca 3 ml na rozmiešanie farby - objednáte: CZ SK
  • odstraňovač bubliniek v spreji - objednáte: CZ SK
  • silikónová forma VF009 (my sme použili formy ovál a kruh) - objednáte: CZ SK
  • nádoba na roztopenie hmoty v mikrovlnke - objednáte: CZ SK
  • menšia nádoba na rozmiešanie farby v glyceríne - objednáte: CZ SK
  • ručný mixér na rozmiešanie farby v glyceríne
  • drevené miešatko - objednáte: CZ SK
POSTUP:
1. Odváženú mydlovú hmotu nakrájame na malé kocky a rozdelíme na dve polovice. Prvú polovicu pokrájanej mydlovej hmoty vložíme do vhodnej nádoby a dáme stopiť do mikrovlnky. Kontrolujeme v cca 20 sekundových intervaloch. Počas topenia premiešavame. Zbytočne neprehrievame. 

2. Počas topenia mydlovej hmoty si vo vhodnej nádobe pripravíme farbu. Nalejeme najskôr malé množstvo glycerínu, pridáme žltú práškovú neónovú farbu (len máličko, pretože je veľmi silná) a premiešame ručným elektrickým mixérom, tak, aby sa farba úplne rozpustila a nezostali v nej zrniečka.

3. Do roztopenej mydlovej hmoty pridáme cca 15 kvapiek vône Jantárové slnko (prípadne počet kvapiek si môžeme upraviť podľa vlastného vkusu) a premiešame. Potom pridáme vopred vymiešanú farbu. Nemusíme použiť celú farbu, záleží od požadovanej intenzity zafarbenia mydla. 
4. Silikónovú formu postriekame odstraňovačom bubliniek a pomaly do nej vlejeme pripravenú mydlovú hmotu, t. j. polovicu pripravenej mydlovej hmoty do prvej formičky a zvyšok do druhej. Ak sa na povrchu mydla vytvoria bubliny, opäť postriekame odstraňovačom a necháme stuhnúť cca 40 minút pri izbovej teplote. Proces tuhnutia môžeme urýchliť vložením mydla do chladničky.
5. Medzitým si rovnakým spôsobom zo zvyšku nakrájanej mydlovej hmoty pripravíme ružovú hmotu. Do roztopenej hmoty pridáme opäť cca 15 kvapiek vône a následne ružovú neónovú farbu rozrobenú v glyceríne. 
6. Stuhnutú žltú mydlovú hmotu postriekame odstraňovačom bubliniek, aby sa nám lepšie spojila s ružovou mydlovou hmotou.

7. Na žltú hmotu nalejeme roztopenú ružovú mydlovú hmotu a necháme dôkladne stuhnúť. 

8. Na záver jednoducho a krásne vyklopíme z formičiek.


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Sviečky z palmového vosku odlievané v polykarbonátových formách

4 VÝHODY, KTORÉ PRINÁŠA VLASTNÁ VÝROBA MYDLA