Mätové mydlo s hoblinkami





Nádherné ľadovosvieže mydlo s bielymi mydlovými hoblinkami. Základ mydla je vyrobený zo supertransparentnej mydlovej hmoty s mätovou arómou, vďaka ktorej bude Vaša pokožka dôkladne prekrvená a osviežená. Mydlu dodávajú nádych elegancie biele mydlové hoblinky z bambuckého masla, ktoré budú Vašu pokožku zároveň dôkladne hydratovať.

      Ingrediencie:
  • mydlová hmota s bambuckým maslom - cca 100 g - objednáte: CZ SK
  • škrabka na zeleninu
  • mydlová hmota supertransparentná - 400 g - objednáte: CZ SK
  • prírodná mätová silica - cca 12 kvapiek - objednáte: CZ SK
  • farba GL Color zelená bylinná - cca 10 kvapiek - objednáte: CZ SK
  • veľká nádoba na roztopenie hmoty v mikrovlnke - objednáte: CZ SK
  • silikónová forma na mydlo MF343 stredná vanička - objednáte: CZ SK
  • drevené miešatko - objednáte: CZ SK
  • odstraňovač bubliniek s rozprašovačom (na spojenie dvoch druhov mydla) - objednáte: CZ SK
  • krájač na mydlo hladký - objednáte: CZ SK



    POSTUP:


    1. V predstihu si pripravíme mydlové hoblinky z bielej hmoty s bambuckým maslom. Vyberieme si dlhšie kúsky mydlovej hmoty a škrabkou na zeleninu z nej krájame hoblinky. Mydlové hoblinky by nemali byť príliš hrubé, aby sa dali pekne stočiť do klbka. Nakrájame si dostatok hobliniek, aby sme mali na vyplnenie formy v troch vrstvách.

    2. Keď máme pripravené mydlové hoblinky, môžeme začať s výrobou mydla. Supertransparentnú mydlovú hmotu nakrájame na malé kúsky. Vložíme do nádoby a dáme stopiť do mikrovlnnej rúry. Kontrolujeme v cca 20 sekundových intervaloch a postupne premiešavame. Hmotu zbytočne neprehrievame.




    3. Do roztopenej mydlovej hmoty primiešame cca 10 kvapiek zelenej farby a cca 12 kvapiek mätovej silice. Dôkladne premiešame.

    4. Cca ¼ roztopenej mätovej mydlovej hmoty vlejeme do pripravenej a odstraňovačom bubliniek vystriekanej silikónovej formy. Postriekame odstraňovačom bubliniek.




    5. Do hmoty nahusto poukladáme prvú vrstvu stočených mydlových hobliniek. Opäť postriekame odstraňovačom bubliniek, aby sa rôzne hmoty dobre spojili.



    6. Zalejeme ďalšou vrstvou mätovej hmoty. Ak mätová hmota medzičasom stuhla, dáme ju znova stopiť do mikrovlnky. 

    Postup zopakujeme s ďalšou vrstvou mydlových hobliniek a ďalšou vrstvou mätovej hmoty. 




    7. Na tretiu vrstvu mätovej hmoty zapichneme mydlové hoblinky kolmo na hmotu.



    8. Zalejeme poslednou vrstvou mätovej hmoty. Snažíme sa vyplniť mätovou hmotou všetky otvory v hoblinkách, čo pomôže hoblinkám dobre zatuhnúť a udržať ich na mieste. Hoblinky môžu z mätovej hmoty trošku trčať von, dodajú mydlu zaujímavý efekt. Nezabúdajme vždy pri vrstvení striekať hmoty odstraňovačom bubliniek!




    9. Mydlo necháme dôkladne vytuhnúť, najlepšie do druhého dňa, keďže ide o väčší objem mydla. Proces tuhnutia môžeme urýchliť vložením mydla do chladničky. Po úplnom vytuhnutí formu prevrátime hore dnom, zatlačíme na spodnú stranu formy a mydlo opatrne uvoľníme a vyklopíme zo silikónovej formy. Ak mydlo nejde vyklopiť, počkáme ešte 1 hodinu alebo ho vložíme na 5 minút do mrazničky. Nevyberáme nasilu, aby sme mydlo nepoškodili!

    10. Takto vyzerá celé hotové mydlo.




    11. Krájačom na mydlo nakrájame cca 2,5 cm hrubé plátky a každý plátok zabalíme do igelitového vrecúška alebo do zmršťovacej fólie. A už sa môžeme tešiť z nádherných mydielok!

    Mydielka budú dobre vyzerať zabalené v darčekovom balení, napr. v celofánových vreckách, ktoré si tiež môžete zakúpiť na našom eshope: CZ SK. Tieto mydielka odporúčame ako zaujímavý, nápaditý a elegantný darček!




    Komentáre

    Obľúbené príspevky z tohto blogu

    Sviečky z palmového vosku odlievané v polykarbonátových formách

    Viacfarebné maľované šumivky