Pleťové olejové sérum



Pleťové séra si v poslednom období získavajú čoraz väčšiu obľubu pri starostlivosti o pleť. Sú veľmi intenzívne, výživné, pomáhajú spomaliť príznaky starnutia, zmierniť vrásky, pokožku krásne spevnia, rozjasnia a hydratujú.

Pleťové olejové sérum so všetkými vyššie spomenutými benefitmi si veľmi jednoducho vyrobíte sami doma a jeho príprava Vám zaberie len pár minút. Sérum je vhodné pre všetky typy pleti, ale špeciálne pre zrelú a náročnú pleť. Obsahuje dva veľmi účinné a výživné oleje lisované za studena - arganový a jojobový, ktoré sa ľahko vstrebávajú do pokožky bez toho, aby na nej zanechali mastný film. Pridaný olivový skvalan dodáva tomuto prípravku punc luxusu vďaka svojím skvelým účinkom na pokožku, pre ktoré je označovaný aj ako "zázrak vo fľaštičke". Má vynikajúce antioxidačné, antibakteriálne a liftingové vlastnosti, preniká hlboko vrstvami kože, zvyšuje jej hydratáciu, pružnosť a pomáha znížiť výskyt vrások. Je skvelou prírodnou náhradou komerčného silikónu, ktorý sa pridáva do kozmetických produktov, aby zabezpečil kĺzavosť a navodil hodvábny pocit na pokožke. Takúto službu Vám urobí aj olivový skvalan, ktorý je navyše pre pokožku veľmi prospešný. Pridaný vitamín E pokožku nielen skrášľuje, ale slúži aj ako konzervant. Použité silice - palmoružová a levanduľová tiež neboli vybrané náhodne. Majú mnoho skvelých vlastností a sú vhodné pre všetky typy pleti, či už na mastnú alebo suchú či zrelú pleť. Ich vzájomná kombinácia dodáva pleťovému séru veľmi príjemnú vôňu.

Budeme potrebovať:
  • Argánový olej LZS BIO DEO - 25 g - objednáte: CZ SK
  • Jojobový olej LZS - 10 g - objednáte: CZ SK
  • Olivový skvalan - 10 g - objednáte: CZ SK
  • Vitamín E - 5 kvapiek - objednáte: CZ SK
  • Prírodný esenciálny olej podľa vlastného výberu - cca 10 kvapiek - objednáte: CZ  SK  (my sme použili levanduľovú silicu - 5 kvapiek - objednáte: CZ SK, a palmoružovú silicu - 5 kvapiek)
  • 50 ml fľaštička s mini pumpičkou - objednáte: CZ SK
  • Digitálna váha - objednáte: CZ SK

POSTUP:
1. Na digitálnu váhu položíme prázdnu fľaštičku, do ktorej budeme postupne nalievať jednotlivé ingrediencie. Váhu si vynulujeme a môžeme začať. 

2. Do fľaštičky vlejeme 25 g arganového oleja.

3. Váhu vynulujeme a do arganového oleja pridáme 10 g jojobového oleja. 

4. Váhu opäť vynulujeme a pridáme 10 g olivového skvalanu.
5. Následne už môžeme zložiť fľaštičku z váhy a doplniť zvyšné ingrediencie. Najskôr pridáme 5 kvapiek vitamínu E.
6. Na záver pridáme 5 kvapiek palmoružovej a 5 kvapiek levanduľovej silice.
7. Fľaštičku dobre uzatvoríme a dôkladne pretrepeme, aby sa jednotlivé olejové zložky vzájomne dobre premiešali.
Olejové sérum je ihneď pripravené na používanie. Mini pumpička slúži ako pohodlný dávkovač séra.

Spôsob použitia:
Sérum odporúčame používať na noc. Pred použitím olejového séra je potrebné pleť dôkladne vyčistiť a následne jemne navlhčiť. Voda pomôže séru preniknúť hlbšie do pokožky. Na končeky prstov naneste pár kvapiek pleťového séra a potom ho dôkladne rozotrite na pleť. Nechajte ho pár minút usadiť na tvári. Na záver môžete naniesť svoj obľúbený krém.

Účinky séra na pleť pocítite hneď ráno, ale pri pravidelnom používaní bude Vaša pleť viditeľne jemnejšia, zdravšia a žiarivejšia.

Komentáre

  1. Prosim Vas, je možné doplniť sérum o vašu kyselinu hyaluronovu? Ak ano, v akom množstve? DAKUJEM :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Sviečky z palmového vosku odlievané v polykarbonátových formách

Viacfarebné maľované šumivky