Tuhé masielka do kúpeľa



Pred pár rokmi ešte úplne neznáme šumivé bomby do kúpeľa, sú dnes už veľmi populárne. Nájdete ich bežne na pultoch obchodov a mnohí z Vás si ich vedia vyrobiť aj sami doma. Dnes Vám však prinášame niečo iné, niečo nové - tuhé masielka do kúpeľa s obsahom výživných prírodných masiel a olejov a s prídavkom himalájskej soli a byliniek. Nemusíte sa báť, že by sa Vám masielka vo vode nerozpustili - v dostatočne teplej vode sa rozpustia úplne bez problémov, máme to odskúšané. Ak Vaša pokožka nie je príliš suchá, nemusíte pridávať celé masielko, postačí, keď si z neho časť odlomíte alebo odkrojíte a zvyšok zabaľte a udržujte v chlade, najlepšie v chladničke, aby sa Vám maslá nezačali topiť.

S tuhými masielkami si pripravíte luxusný kúpeľ, vďaka ktorému bude Vaša pokožka krásne vyživená, zhydratovaná a detoxikovaná. A Vaše zmysly si tiež prídu na svoje. Vanilkový olej dodá kúpeľu okrem živín aj príjemnú sladkastú vôňu obľúbenej vanilky. Tak, ako vanilková vôňa, aj lupienky ruží pôsobia uvoľňujúco, relaxačne a afrodiziakálne a navyše sa spolu krásne dopĺňajú. Keď masielka vhodne zabalíte, napr. do celofánového vrecka alebo do darčekovej krabičky, budete mať pre niekoho krásny originálny darček. 

 
Budete potrebovať:
  • bambucké maslo nerafinované - cca 50 g - objednáte: CZ SK
  • kakaové maslo nerafinované - cca 50 g - objednáte: CZ SK
  • včelí vosk
  • vanilkový olej - cca
  • pomarančová silica - cca 10 kvapiek - objednáte: CZ SK (nemusí byť) alebo iná silica z našej ponuky - objednáte: CZ SK
  • himalájska soľ jemná - cca za hrsť - objednáte: CZ SK (môžete ju nahradiť aj inou soľnou - napr. soľou z Mŕtveho mora - objednáte: CZ SK)
  • sušené lupienky ruží - cca za hrsť - objednáte: CZ SK
  • siliónová forma VF035 - objednáte: CZ SK (môžete si vybrať aj inú viackusovú silikónovú formu z našej aktuálnej ponuky - objednáte: CZ SK)
Ďalej budete potrebovať:
  • nádobu vhodnú na topenie zmesi v mikrovlnke - napr. plastovú odmerku- objednáte: CZ SK, ale môže byť aj sklenená miska alebo odmerka
  • miešatko, napr. polievkovú lyžicu
  • čajovú lyžičku ako odmerku na vanilkový olej
  • váhu
  • ochranné gumenné rukavice (nemusia byť)

POSTUP:
1. Odvážte 50 gramov bambuckého nerafinovaného masla a vložte ho do nádoby vhodnej pre použitie v mikrovlnnej rúre. 

2. Pridajte 50 gramov kakaového nerafinovaného masla

3. Pridajte ¼ čajovej lyžičky včelieho vosku. Včelí vosk pomáha udržať vyrobené masielka tuhšie. 

4. Nádobu so surovinami vložte do mikrovlnnej rúry a zahrievajte po dobu 30 sekúnd.

5. Po 30 sekundách vyberte nádobu z mikrovlnnej rúry a suroviny premiešajte. Následne opäť vložte na ďalších 30 sekúnd do mikrovlnnej rúry a po tejto dobe premiešajte. 

6. Postup opakujte, kým nie sú všetky maslá úplne roztopené. Vosk sa roztopí ako posledný, pretože má najtuhšiu konzistenciu, ale ten už môžete topiť postupným miešaním, aj keď je zmes už vybratá z mikrovlnky.

 
7. Do roztopenej homogénnej zmesi primiešajte 2/3 až 1 čajovú lyžičku vanilkového oleja. 

8. Môžete pridať aj cca 10 kvapiek esenciálneho oleja podľa vlastného výberu. My sme zvolili pomarančovú silicu pre jej sviežu citrusovú vôňu a vysoký obsah AHA kyselín.
Následne dobre premiešajte. Takto pripravená zmes je pripravená na nalievanie do silikónovej formy. 
9. Silikónovú formu umiestnite na tvrdú dosku na krájanie, aby sa Vám forma po naliatí ľahšie prenášala. My sme tak neurobili, tak sme museli potom trošku improvizovať. ;)

10. Na dno viackusovej silikónovej formy (do každej dutinky) nasypte primerané množstvo sušených lupienkov ruží. Môže ich byť viac alebo menej - záleží naozaj len na Vás. 

11. Pomaly nalejte roztopenú zmes do dutiniek formy, ale nie až po okraj, stačí tak do 3/4 - musíte si nechať miesto, aby ste mohli pridať soľ.

12. A teraz už prišiel rad na pridanie soli. My sme zvolili jemnú himalájsku soľ práve pre jej peknú ružovú farbu a jemnú štruktúru, ale môžete použiť aj iný druh kúpeľovej soli, napr. soľ z Mŕtveho mora alebo epsomskú soľ. Soľ môžete dosypať podľa uváženia, kľudne 2 - 3 čajové lyžičky (alebo aj viac) do každej dutinky a prípadne môžete aj dozdobiť ďalšími sušenými ružovými lupienkami - kreativite sa medze nekladú. 

13. Takto pripravené nechajte vychladnúť pri izbovej teplote. Pripravte sa na to, že zmes ani po niekoľkých hodinách pri izbovej teplote nestuhne. Bude ju treba vložiť cca na 20 minút do chladničky (práve teraz sa Vám zíde tá kuchynská doska - na prenášanie) a následne na niekoľko hodín do mrazničky - napr. od večera do rána.
 
14. Silikónovú formu so stuhnutými maslovými kvetinkami vyberte z mrazničky. 

15. Kvetinkové masielka opatrne vyklopte zo silikónovej formy. Najvhodnejšie je ihneď ich zabaliť do potravinárskej fólie alebo celofánu a vložiť do chladničky, lebo pri izbovej teplote by sa topili.


Použitie: Do vane s horúcou vodou pridajte časť alebo celé telové masielko - záleží od typu pokožky. Nechajte voľne rozpustiť, občas premiešajte. Počkajte, kým má voda prijateľnú teplotu a následne si už môžete užívať tento luxusný kúpeľ.

Upozornenie: Vaša vaňa bude po kúpeli klzká, lebo kúpeľ je mastný, preto buďte opatrní pri vchádzaní a vychádzaní z vane, aby ste sa nepošmykli. Po kúpeli vaňu dôkladne umyte, odstráňte z nej zvyšky masla a olejov a na záver opláchnite.


Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Sviečky z palmového vosku odlievané v polykarbonátových formách

Viacfarebné maľované šumivky