Pleťový krém s konopným olejom



Olej z konope dodáva celému organizmu i pokožke to najlepšie a najpotrebnejšie k prirodzenej výžive. V prípade kožných problémov výrazne znižuje nutnosť aplikácie nežiadúcich hormonálnych liečiv (kortikosteroidov), ktoré majú radu vedľajších účinkov.
Ľudia, trpiaci na akné, ekzémy či iné kožné problémy, si kozmetiku s konopným olejom alebo jeho výťažkami pochvaľujú. Pomáha aj tým, ktorí utrpeli popáleniny, či iné poranenia pokožky. Teraz si môžeme vyrobiť vlastný krém s konopným olejom. Pri výrobe vlastnej kozmetiky máme tú výhodu , že vieme, čo si do nej dávame. Neobsahuje škodlivé parabény či sulfáty. Tento krém má ľahkú textúru, nie je mastný, ľahko sa rozotiera a vyživuje pokožku. Krém nanášame na vyčistenú a navlhčenú pleť. Do krémového základu môžeme zakomponovať takmer všetky druhy olejov v pomere 8 až 12%. Pridávať môžeme aj esenciálne oleje.


INGREDIENCIE:

  • základ na domácu výrobu krému - cca 50 ml - objednáte: CZ SK
  • konopný olej LZS - cca 2 ml (max. 6 ml) - objednáte: CZ SK
  • vôňa do kozmetiky Pudrosy - objednáte: CZ SK alebo iná vôňa podľa Vášho výberu: objednáte: CZ  SK alebo prírodná silica podľa Vášho výberu objednáte: CZ  SK - 5 kvapiek
  • dóza hliníková 50 ml - objednáte: CZ SK
POSTUP:


1. Krémový základ nalejeme priamo do dózy.


2. Pridáme olej.


3. Pridáme vôňu.


4. Všetko spolu drevenou špachtľou premiešame.


5. A krém je hotový.

Základ na výrobu krému už obsahuje vitamín E, ktorý je prírodným konzervantom, preto nie je nutné krém ďalej konzervovať a môžeme ho hneď používať. Nakoľko základ neobsahuje chemické stabilizátory a konzervanty (ako väčšina pleťových krémov), je určený pre všetky typy pleti, ale najmä na problematickú pleť. Zároveň odporúčame krém skladovať v chladničke a spotrebovať do 6 mesiacov od výroby. Hoci vydrží kratšie ako kupované krémy, pleti neškodí zbytočná chémia.

Autor: dielnička Krásne mydlá

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Sviečky z palmového vosku odlievané v polykarbonátových formách

Viacfarebné maľované šumivky