Levanduľové REBATCH mydlo




S pomocou REBATCH mydlovej hmoty si môžeme vyrobiť krásne originálne naturálne mydlá v rustikálnom štýle. Mydlová hmota REBATCH má rastlinný základ a pridaním sušenej levandule a levanduľovej silice ju obohatíme o ďalšie prírodné ingrediencie, vďaka ktorým bude toto mydlo nielen zaujímavo vyzerať, ale pri jeho používaní bude rozmaznávať našu pokožku, aj našu myseľ.


Ponúkame Vám návod na výrobu dvoch verzií tohto špeciálneho mydielka. Ak nechcete vyrábať veľké mydlo, ktoré je treba po stuhnutí krájať, môžete si pripraviť aj takéto malé levanduľové REBATCH mydlo.




Ingrediencie:
  • mydlová hmota REBATCH - 300 g - objednáta: CZ SK
  • levanduľová silica - 30 kvapiek - objednáte: CZ SK
  • minerálny pigmentový prášok - ultramarín fialový - cca 1 kávová lyžička - objednáta: CZ SK
  • sušená levanduľa - 5 g - objednáta CZ SK
  • glycerín 99,5% - cca 5 ml na rozmiešanie farby - objednáte: CZ SK
  • silikónová forma stredná vanička MF343 - objednáte: CZ SK
  • nádoba na roztopenie hmoty v mikrovlnke - objednáte: CZ SK
  • menšia nádoba na rozmiešanie farby v glyceríne - objednáte: CZ SK
  • drevené miešatko - objednáte: CZ SK

Môžeme použiť aj nasledovné pomôcky:
  • strúhadlo
  • ručný mixér na rozmiešanie farby v glyceríne
  • krájač na mydlo hladký - objednáte: CZ SK
  • silikónová forma vaničky 6 ks VF001 - objednáte: CZ SK




    POSTUP:



    1. Mydlovú hmotu REBATCH nastrúhame na strúhadle (prípadne nakrájame na tenučké plátky). Nastrúhanú mydlovú hmotu vložíme do vhodnej nádoby a dáme stopiť do mikrovlnky.

    2. Počas topenia kontrolujeme hmotu v cca 20 sekundových intervaloch a postupne ju premiešavame. Zbytočne neprehrievame. Roztopená mydlová hmota by mala mať konzistenciu zemiakovej kaše.

    3. Počas topenia mydlovej hmoty si rozmiešame cca 1 kávovú lyžičku minerálnej farby v glyceríne. Premiešame elektrickým mixérom, aby nezostali hrudky, hoci pri tomto type mydla ani nerozmiešaná farba nemusí byť na škodu, ale naopak, môže priniesť zaujímavý farebný dúhový efekt.


    4. Do roztopenej mydlovej hmoty primiešame 50 g sušenej levandule. Dôkladne premiešame a ihneď pridáme cca 30 kvapiek levanduľovej silice. Opäť premiešame.
    5. Do silikónovej formy nalejeme tenkú vrstvu roztopenej hmoty.
    6. Do zvyšnej hmoty primiešame zarobenú fialovú farbu a zľahka premiešame.


    7. Zafarbenú hmotu vlejeme do silikónovej formy na bielu hmotu a miešatkom zľahka premiešame obe farby, aby sme vytvorili v mydle dúhový efekt. S hmotou pracujeme rýchlo, pretože rýchlo tuhne naspäť. Ak stuhne príliš, môžeme ju opäť zahriať v mikrovlnke.
    8. Necháme dôkladne vytuhnúť - najlepšie do druhého dňa. Proces tuhnutia môžeme urýchliť vložením mydla do chladničky.
    9. Hotové mydielko jednoducho a krásne vyklopíme zo silikónovej formy.

    10. Po vybratí mydla z formy, krájame krájačom na mydlo cca 1,5 - 2 cm plátky. A mydielka máme hotové.




    Výroba malého levanduľového REBATCH mydla:
    Podobným spôsobom si môžeme vyrobiť aj malé mydlá, ktoré netreba krájať. V tomto prípade použijeme napr. silikónovú formu - vaničky 6 ks. Postup je rovnaký, ale budeme potrebovať menšie množstvo mydlovej hmoty REBATCH - cca 100 g a primerané množstvo vône, farby a sušenej levandule.

    Náš tip:
    My sme pri výrobe malého mydla použili REBATCH mydlovú hmotu, ktorá nám zostala pri výrobe veľkej vaničky mydla a do zvyšnej mydlovej hmoty sme pridali ešte trošku (cca na špičku lyžičky) minerálneho pigmentového prášku, ktorý sme zľahka vmiešali do pripravenej hmoty. Kúsočky pigmentu, ktoré sa celkom nerozpustili, vytvorili zaujímavý dúhový efekt mydla.


    Čím tuhšia bude hmota pri nalievaní do formy, tým pórovitejší povrch mydla dosiahneme. Je na Vás, aká štruktúra sa Vám páči viac.









    Komentáre

    Obľúbené príspevky z tohto blogu

    Sviečky z palmového vosku odlievané v polykarbonátových formách

    Viacfarebné maľované šumivky