Tuhý parfém





klad receptu je z čisto prírodných materiálov, ktoré zodpovedajú vysokým nárokom na prírodnú kozmetiku bez chemických konzervantov v porovnaní s klasickými tekutými parfémami, ktoré sú na báze vody a alkoholu a ktoré je nutné konzervovať, čím prenikajú škodlivé látky do organizmu. Okrem toho vôňa tuhého parfému zostáva na pokožke oveľa dlhšie, lebo oleje sa odparujú z pokožky pomalšie ako voda.

INGREDIENCIE:
  • včelí vosk biely - 3 polievkové lyžice - objednáte: CZ SK
  • mandľový olej RAF - 3 polievkové lyžice - objednáte: CZ SK
  • luxusná vôňa Sleeping beauty - 50 kvapiek - objednáte: CZ SK
  • hliníková dóza 30ml - objednáte: CZ SK

POSTUP:

1.Včelí vosk stopíme vo vodnom kúpeli. Použila som biely vosk, lebo v porovnaní so žltým nemá špecifickú medovú vôňu, ale je možné použiť aj jojobový.

2.Pridáme mandľový olej s vôňou. Zamiešame. Ak medzitým vosk trošku stuhol, opäť ho roztopíme vo vodnom kúpeli. Zmes zbytočne neprehrievame.

3.Následne roztopenú zmes lejeme do dózy. Zmes rýchlo tuhne, preto je tento proces výroby rýchly a veľmi jednoduchý. Tak prečo ho nevyskúšať?


Rada na záver:

Do tuhého parfému môžeme pridať zo svojho obľúbeného parfému, ale s pridaným množstvom to bude individuálne, pretože každý je inak intenzívny. Ak by sa nám zdal málo voňavý, tak ho opäť roztopíme a pridáme ešte parfém, a naopak, ak by bol silný, tak pridáme trošku vosku s olejom v pomere 1:1.

Tuhým parfémom sa voniame na pulzných bodoch.

Recept pripravila dielnička Krásne mydlá


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Sviečky z palmového vosku odlievané v polykarbonátových formách

Viacfarebné maľované šumivky