Pleťové mydlo s aktívnym uhlím – s pečiatkou




Vymeňte svoje čistiace, odličovacie a peelingové pleťové prípravky za toto výnimočné čistiace pleťové mydlo! Mydlo je určené predovšetkým na mastnú, problematickú, aknóznu alebo ekzémovú pleť, pre ktorú prináša spoľahlivé riešenie.

Aktívne čierne uhlie je jedinečné svojimi výraznými čistiacimi a detoxikačnými účinkami. Čierne uhlie je prášok výhradne rastlinného pôvodu, ktorý má jedinečnú schopnosť spoľahlivo na seba viazať toxíny a iné škodlivé látky, čím zbaví pokožku všetkých nečistôt a nadbytočného kožného mazu. Preniká hlboko do pokožky, dôkladne ju vyčistí a účinne detoxikuje.

Pridaním aktívneho uhlia do mydlovej hmoty s obsahom troch druhov masiel, získame skvelý výrobok, ktorý pleť nielen dôkladne a účinne vyčistí, ale dodá jej aj potrebnú hydratáciu. Navyše sme mydlo obohatili o čajovníkový olej známy svojimi protizápalovými a hypoalergénnymi účinkami, takže pokožka bude po použití príjemne upokojená a zvláčnená bez vytvorenia mastného filmu na tvári.

Pečiatkou, ktorou sme do mydla urobili otlačok 100 % natural, umocníme skutočnosť, že tento výrobok je naozaj čisto prírodného pôvodu. Navyše, otlačok pečiatky pôsobí v tomto zaujímavom čiernom mydle veľmi vkusne a profesionálne.
Budeme potrebovať:
  • mydlová hmota Tri druhy masla - 200 g - objednáte: CZ  SK 
  • práškové aktívne uhlie - 10 g - objednáte: CZ  SK 
  • 100 % prírodný čajovníkový olej Tea tree - cca 15 kvapiek - objednáte: CZ SK 
  • silikónová forma vaničky 2 ks MF644 - objednáte: CZ  SK 
  • pečiatka na mydlo 100 % natural - objednáte: CZ SK
Ďalšie pomôcky:
  • digitálna váha - objednáte: CZ  SK 
  • nádoba na roztopenie hmoty v mikrovlnke (alebo nádoba na topenie hmoty vo vodnom kúpeli) - objednáte: CZ  SK 
  • menšia nádoba na odváženie aktívneho uhlia
  • drevené miešatko - objednáte: CZ  SK 
  • odstraňovač bubliniek v spreji - objednáte: CZ  SK 
POSTUP:



1. Vopred si odvážime potrebné množstvo aktívneho uhlia. Pozor! Ide o jemný čierny prášok, ktorý má výrazné farbiace účinky, preto odporúčame pri manipulácii s ním použiť ochranné rukavice a pracovnú plochu je tiež vhodné chrániť napr. fóliou, aby ste predišli zašpineniu. Prášok však nie je problém umyť s teplou vodou, príp. s prídavkom saponátu.
2. Odváženú mydlovú hmotu nakrájame na malé kocky.


3. Pokrájanú mydlovú hmotu vložíme do vhodnej nádoby a dáme stopiť do mikrovlnky (príp. do vodného kúpeľa). V mikrovlnke hmotu topíme cca 2 minúty, resp. pokým nie je úplne rozpustená. Počas topenia hmotu premiešavame. Hmotu zbytočne neprehrievame.
4. Do roztopenej mydlovej hmoty opatrne vsypeme aktívne uhlie a pomaly ale dôkladne premiešame.
5. Napokon pridáme cca 15 kvapiek čajovníkového oleja a opäť premiešame.
6. Mydlovú hmotu pomaly vlejeme do pripravenej silikónovej formy.

7. Ak sa na povrchu vytvoria bublinky, postriekame ihneď odstraňovačom bubliniek a necháme dôkladne vytuhnúť pri izbovej teplote cca 1 hod. Proces tuhnutia môžeme urýchliť vložením mydla do chladničky, ale až po čiastočnom vytuhnutí hmoty.

8. Mydlá opatrne vyklopíme zo silikónovej formy.


Mydlá majú krásne hladký povrch.
10. Do mydla môžeme vytlačiť pečiatku podľa vlastného výberu. My sme zvolili motív 100 % natural, ktorá vystihuje čisto prírodný charakter tohto skvelého mydielka. Mydlo by malo byť dostatočne stuhnuté, ale zas nie príliš, aby sa doň pečiatka dala dobre otlačiť.

Pri použití tejto silikónovej formy odporúčame urobiť otlačok cca po 1 hodine, najneskôr do 2 hodín po naliatí mydla.

POUŽITIE:

Mydlo používame na čistenie pleti ráno a večer. Nanesieme ho na opláchnutú tvár a čistíme krúživými pohybmi. Vyhýbame sa očnému okoliu a kontaktu s očami. Nakoľko mydlo farbí, po vyčistení je potrebné pleť aj ruky dôkladne umyť teplou vodou.


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Sviečky z palmového vosku odlievané v polykarbonátových formách

4 VÝHODY, KTORÉ PRINÁŠA VLASTNÁ VÝROBA MYDLA