Citrusovo-medovkový balzam na pery



Pery sú veľmi náchylné na vysušovanie, dokonca viac, ako ostatné časti tela, pretože majú len tenkú vrstvu kože a sú priamo vystavené vonkajším teplotným zmenám. Ak máte pocit, že Vaše pery sú stále suché a popraskané napriek tomu, že neustále používate rôzne balzamy alebo rúže na ich zvláčnenie, možno to bude práve tým, že kupované balzamy obsahujú rôzne prísady, ktoré Vašim perám viac škodia, ako pomáhajú. Ihneď po nanesení balzamu môžete mať pocit, že Vaše pery sú pekne hydratované, ale už po hodinke máte pery ešte suchšie ako pred jeho použitím. Doprajte svojím perám niečo viac a vyrobte si svoj vlastný balzam s použitím prírodných surovín, ktoré Vašu jemnú pokožku na perách nielen dôkladne hydratujú a osviežia, ale ju aj dostatočne vyživia. Výroba je veľmi jednoduchá a tuby na balzamy môžete po ich vyčistení použiť opakovane. 


Na 1 tubu balzamu na pery budeme potrebovať:
  • včelí vosk - 2 g - objednáte: CZ SK
  • kakaové maslo - 3,5 g - objednáte: CZ SK
  • makadamový olej - 2,5 g - objednáte: CZ SK
  • mandľový olej - 2,g - objednáte: CZ SK
  • vitamín E - 2 kvapky - objednáte: CZ SK
  • prírodná silica medovka - 2 kvapky - objednáte: CZ SK
  • prírodná silica citrónová tráva - 1 kvapka - objednáte: CZ SK
  • vysúvacia tuba na balzam na pery 4,5 g - objednáte: CZ SK
Ďalšie pomôcky:
  • nádoby na roztopenie surovín vo vodnom kúpeli
  • digitálna váha - objednáte: CZ SK
  • miešatko - objednáte: CZ SK
POSTUP:

1. Odvážime si potrebné množstvo včelieho vosku, kakaového masla a olejov podľa toho, koľko túb balzamov na pery sa chystáme vyrobiť. My sme pridali makadamový a mandľový olej pre ich výborné hydratačné, regeneračné, hojivé a antioxidačné účinky, ale môžete zvoliť aj iné druhy kozmetických olejov podľa vlastného uváženia alebo podľa požadovaného účinku. 

2. Odvážené suroviny vložíme do vhodnej nádoby a stopíme vo vodnom kúpeli.
3. Keď sú všetky oleje a maslá úplne rozpustené, pridáme vitamín E, ktorý zároveň slúži ako konzervant a predĺži nám trvanlivosť balzamov. Napokon môžeme pridať prírodnú silicu podľa vlastného výberu. Počet kvapiek silice závisí od intenzity jednotlivých silíc aj od vlastného vkusu. Môžeme si vyrobiť aj neutrálny balzam bez vône, vtedy silicu jednoducho nepridáme. 
4. Premiešame a ihneď nalejeme do vopred pripravených vysúvacích túb. Pracujeme rýchlo, lebo zmes rýchlo tuhne. 
5. Tuby naplníme po okraj a necháme vytuhnúť. (Ak Vám hmota stuhne pred naplnením túb, môžete ju opäť zohriať vo vodnom kúpeli.) 
6. Cca po 15 minútach sú balzamy stuhnuté a pripravené na používanie.

Náš tip:
Ak máte radi tuhšie balzamy, ktoré dlhšie vydržia, môžete si mierne upraviť pomer včelieho vosku a kakaového masla, t.j. pridáte o cca 0,5 g viac včelieho vosku a o to isté množstvo dáte menej kakaového masla. Ak naopak uprednostňujete jemnejšie a mäkšie balzamy, pridáte viac kakaového masla a o toto množstvo znížite včelí vosk.






Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Sviečky z palmového vosku odlievané v polykarbonátových formách

Viacfarebné maľované šumivky