Mydlo s bahnom z Mŕtveho mora



Bahno z Mŕtveho mora je jedinečné svojím zložením a svojimi mnohými blahodarnými účinkami na pokožku, ktoré sú známe už stáročia. Má vysoký obsah vzácnych minerálov a stopových prvkov, dokáže preniknúť hlboko do pokožky, vyčistiť ju, zbaviť odumretých buniek, škodlivých toxínov a účinne ju regenerovať, rozžiariť a omladiť. Z času na čas si môžete dopriať bahenný zábal na skrášlenie pokožky, ale s naším mydlom si môžete vychutnávať benefity bahna z Mŕtveho mora hoci aj každý deň. 
Naše mydlo je vyrobené z BIO mydlovej hmoty CRYSTAL ORG (táto hmota obsahuje suroviny z ekologického poľnohospodárstva a je obohatená o výťažok z aloe vera) a z bahna z Mŕtveho mora. Na prvý pohľad nenápadné mydielko bez vône, ale o to viac je účinné a prospešné pre Vašu pokožku. Je čisto prírodné, neobsahuje žiadne vône, farbivá (zafarbenie je dosiahnuté len vďaka použitému bahnu), je šetrné k pokožke a môžete ho bez obáv používať každý deň na pleť aj na celé telo. Je výborné aj na mastnú, problematickú a citlivú pokožku. Toto mydielko rozhodne stojí za vyskúšanie! 

Na 2 ks mydiel budeme potrebovať:
  • mydlová hmota Crystal ORG - cca 150 g 
  • bahno z Mŕtveho mora - 1 zarovnanú čajovú lyžičku - objednáte: CZ SK
  • silikónová forma vaničky 2 ks VF107 - objednáte: CZ SK
  • odstraňovač bubliniek v spreji - objednáte: CZ SK
  • nádoba na roztopenie hmoty v mikrovlnke (alebo nádoba na topenie hmoty vo vodnom kúpeli) - objednáte: CZ SK
  • drevené miešatko - objednáte: CZ SK
  • pečiatka na mydlo 100 % natural (nemusí byť) - objednáte: CZ SK
POSTUP:

1. Mydlovú hmotu Crystal ORG nakrájame na malé kocky, vložíme do vhodnej nádoby a následne dáme stopiť do mikrovlnky (príp. na sporák do vodného kúpeľa). V mikrovlnke hmotu topíme cca 2 minúty, resp. pokým nie je úplne rozpustená. Počas topenia hmotu premiešavame. Hmotu zbytočne neprehrievame. 

2. Bahno z Mŕtveho mora najskôr dôkladne premiešame.
3. Do roztopenej mydlovej hmoty pridáme 1 čajovú lyžičku (nie veľmi plnú) tekutého bahna. Bahno treba dávkovať opatrne, pretože keď to s ním preženieme, výsledné mydlo nám nestuhne, ale zostane mäkké a také "blatové". Ak si nie sme istí, zvolíme radšej menej ako viac bahna. Premiešame.

4. Mydlovú hmotu s bahnom vložíme ešte na pár sekúnd do mikrovlnky, aby sa celá zmes prehriala. Následne opäť premiešame.
5. Mydlovú hmotu pomaly vlejeme do pripravenej silikónovej formy. 

6. Ak sa na povrchu vytvoria bublinky, postriekame ihneď odstraňovačom bubliniek a necháme dôkladne vytuhnúť pri izbovej teplote. Doba tuhnutia by mala byť niekoľko hodín.
7. Mydlá po vytuhnutí opatrne vyklopíme zo silikónovej formy. 
8. Na mydlo môžeme urobiť otlačok pečiatky, ktorá dotvorí finálny vzhľad hotového výrobku.

TIP:
Ak sa Vám predsa len zdá hotové mydlo príliš mäkké, môžete ho pokrájať, pridať ešte trochu mydlovej hmoty, znova dať roztopiť do mikrovlnky a vyrobiť si z neho nové mydlo, príp. aj dve. ;-)

Naše mydlo je vyrobené z kvalitnej mydlovej hmoty Crystal ORG, ktorá obsahuje suroviny z ekologického poľnohospodárstva, predovšetkým certifikované organické oleje. Hmota má však mäkšiu konzistenciu, preto je potrebná zvýšená opatrnosť pri pridávaní bahna, ktoré ju ešte viac zmäkčí. Je možné použiť aj tvrdšie mydlové hmoty, napr. tri druhy masla alebo mydlovú hmotu s kozím mliekom, ktorá je najtvrdšia z nami predávaných hmôt. My sme zvolili Crystal ORG práve pre jej bio zloženie, ktorým sme chceli podčiarknuť naturálny charakter tohto mydla s bahnom z Mŕtveho mora.



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Sviečky z palmového vosku odlievané v polykarbonátových formách

Viacfarebné maľované šumivky