Valentínske šumivky s morskou soľou


Blíži sa Valentín, preto sme sa rozhodli vyrobiť opäť niečo na túto "zamilovanú" tému. Keďže šumivé bomby do kúpeľa alebo šumivky, ako ich často voláme, sa tešia čoraz väčšej obľube, zvolili sme práve výrobu valentínskych šumiviek. Zároveň sme Vám chceli ukázať, že na výrobu šumiviek nie je nutné používať výhradne na to určené plastové guľaté formy, ale rovnako dobre Vám poslúžia aj silikónové formy jednoduchších tvarov, ktoré si môžete vybrať z bohatej ponuky nášho eshopu.

Tentokrát sme pri výrobe šumivých bômb vynechali kukuričný škrob a nahradili ho púdrom z morskej soli, ktorý sme pre Vás zaradili ako novinku do nášho sortimentu. Blahodarné účinky morskej soli na pokožku sú všeobecne známe, soľ je plná minerálov, vitamínov a ďalších cenných látok. Pomletá na jemný púder je ideálnou ingredienciou pri výrobe šumiviek. No a keďže naše dnešné šumivky majú byť valentínske, prispôsobili sme tomu aj všetky ďalšie ingrediencie. Červenú farbu, malinovú vôňu a malinový olej, ktorý pokožku krásne zvláčni a navyše - malina má aj afrodiziakálne účinky. ;)

Tak sa ponorte do horúceho kúpeľa, relaxujte a doprajte svojej pokožke všetky benefity, ktoré Vám táto šumivka prináša! Alebo si vychutnajte valentínsky kúpeľ vo dvojici! ;)


Budeme potrebovať:
  • sóda bikarbóna - 2 diely (my sme použili odmerku v objeme 100 ml, ale môžete použiť aj inú nádobu s iným objemom, napr. pohár) - objednáte: CZ SK
  • kyselina citrónová - 1 diel - objednáte: CZ SK
  • púder z morskej soli - 1 diel - objednáte: CZ SK
  • farba GL color červená malinová - cca12 kvapiek - objednáte: CZ SK
  • vôňa malina - cca 12 kvapiek - objednáte: CZ SK
  • malinový olej - čajová lyžička - objednáte: CZ SK
  • kvetinová ružová voda BIO vo fľaši s rozprašovačom - objednáte: CZ SK
  • silikónová forma - my sme použili VF048 oblé srdiečka 8 ks - objednáte: CZ SK, ale môžete použiť aj iné silikónové formy jednoduchších hladkých tvarov z našej ponuky - objednáte: CZ SK
  • odmerka (príp. iná nádoba) 
  • jednorazové rukavice - objednáte: CZ SK
  • sklenená miska alebo iná vhodná nádoba


POSTUP:
1. Odmeriame sódu bikarbónu, kyselinu citrónovú a púder z morskej soli a všetko vsypeme do vhodnej suchej nádoby.

2. Dôkladne v rukách premiešame a príp. roztlačíme hrudky, ktoré sa v zmesi nachádzajú.

4. Pridáme vôňu a premiešame.
5. Pridáme olej a znova rukami dôkladne premiešame.

6. Napokon opatrne striekame ružovú vodu a zmes neustále rukami premiešavame. Pri tomto kroku treba postupovať veľmi opatrne, radšej vždy len po jednom streku, lebo keď pridáme veľa vody, zmes nám vyšumí rovno v nádobe a už to nijako nezachránime. Je vhodné zarobiť si radšej menšie množstvo zmesi a po naplnení formičiek zarobiť ďalšiu, pretože zmes rýchlo vysychá a pri opätovnom zvlhčovaní nám zasa môže vyšumieť.

7. Vodu pridávame a zmes premiešavame až pokým sa nám nevytvorí zmes, ktorú je možné v rukách tvarovať.

8. Takto pripravenou zmesou plníme formy. Zmes dôkladne utláčame a vrch vyhladíme. Pri použití 100 ml odmerky vyrobíme cca 4 - 5 ks šumiviek - srdiečok.


9. Šumivky necháme vo formách vyschnúť niekoľko hodín, napr. od večera do rána. Po vyschnutí šumivky opatrne vyklopíme z formy a už sú hotové a pripravené na používanie.


Na uskladnenie môžeme šumivky zabaliť napr. do celofánového alebo organzového vrecka. Ak nimi chceme niekoho obdarovať, vhodné sú aj naše darčekové krabičky z vlnitej lepenky s okienkom, do ktorých môžeme bomby pekne naukladať. Dno krabičky môžeme vystlať napr. sisalom alebo rafiou.
Bohatý sortiment obalového materiálu na darčekové balenia nájdete v ponuke nášho eshopu: CZ SK


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Sviečky z palmového vosku odlievané v polykarbonátových formách

Viacfarebné maľované šumivky