Luxusný trblietavý olej na telo

 Pekne opálená pokožka patrí k letu. Ak už máte pokožku opálenú, tento trblietavý telový olej Vaše opálenie ešte zvýrazní a pokožke dodá nádherný lesk. Ak patríte k tým, ktorí nie sú práve vyznávačmi opaľovania alebo sa Vás slniečko príliš „nechytá“, ale napriek tomu by ste radi dosiahli vzhľad opálenej pokožky, tento olej je aj pre Vás skvelou voľbou. Zvoľte si odtieň sľudovej farby, aký vyhovuje Vám a Vašej pleti a vytónujte si pokožku podľa svojich predstáv bez jej zbytočného vystavovania sa slnečným lúčom! Navyše tento prípravok obsahuje vďaka použitým rastlinným olejom aj prirodzené UV filtre, takže Vás zároveň čiastočne chráni pred slniečkom. Samozrejme, opaľovací prípravok úplne nenahradí.

Tento trblietavý telový olej je luxusný nielen svojím vzhľadom, ale aj mnohými benefitmi, ktoré pokožke prináša.  Nielenže Vašu pokožku krásne rozžiari, ale zároveň ju vďaka použitým ingredienciám skrášli a intenzívne vyživí aj zvnútra:

  • Sezamový olej LZS BIO DEO – kvalitný sezamový olej je použitý ako „nosný olej“. Je bohatý na zinok, podporuje tvorbu kolagénu a tým obnovuje pružnosť pokožky.
  • Argánový olej LZS BIO DEO – vďaka svoju anti-aging účinku sa právom nazýva aj „marocké tekuté zlato“.
  • Malinový olej LZS – okrem toho, že pokožku dôkladne hydratuje, vyživuje a regeneruje, obsahuje aj prirodzený UV filter.
  • Karoténový olej – obsahuje prírodný betakarotén, preto je veľmi vhodnou zložkou opaľovacích prípravkov a tiež dodáva produktom prírodnú farbu.
  • Olivový skvalan – je nazývaný aj „prírodný facelift“, pretože má schopnosť výrazne znižiť výskyt vrások a zlepšiť pružnosť pokožky.
  • Rozmarínový extrakt – je silným prírodným antioxidantom, má antibakteriálne a protizápalové účinky a zároveň predlžuje trvanlivosť kozmetických produktov.
  • Mätová silica – pôsobí protizápalovo a chladivo, čím upokojuje pokožku po nadmernom slnení.

Verte, že Vaša pokožka Vám bude za tento elixír účinných látok veľmi vďačná. Olej sa do pokožky krásne vstrebe, nezanechá na nej mastný film, ale krásny žiarivý trblietavý efekt. S trblietavým telovým olejom budete na slniečku určite neprehliadnuteľná. ;)

Na výrobu 200 ml trblietavého oleja budete potrebovať tieto suroviny:

  • Sezamový olej LZS BIO DEO – 100 ml objednáte: CZ  SK
  • Arganový olej LZS BIO DEO – 35 ml objednáte: CZ  SK
  • Malinový olej LZS – 35 ml objednáte: CZ  SK
  • Karoténový olej – 1 polievková lyžica objednáte: CZ  SK
  • Olivový skvalan – 1 čajová lyžička objednáte: CZ  SK
  • Rozmarínový extrakt – 8 kvapiek objednáte: CZ  SK
  • Vitamín E – 8 kvapiek objednáte: CZ  SK
  • Mäta pieporná silica (voliteľné, môžete použiť inú silicu podľa vlastného výberu objednáte: CZ SK, alebo môžete túto ingredienciu úplne vynechať, ak uprednostňujete olej bez vône) – 8 – 10 kvapiek objednáte: CZ  SK
  • Trblietavá sľudová farba do kozmetiky MICA podľa vlastného výberu – cca 1 zarovnanú čajovú lyžičku na 100 ml oleja, tj. 2 čajové lyžičky na 200 ml oleja objednáte: CZ  SK (my sme použili MICA broskyňová objednáte: CZ  SK a MICA bronzová objednáte: CZ  SK) – môžete použiť aj mix viacerých sľudových farieb, aby ste si namiešali vlastný odtieň

Ďalej môžete potrebovať tieto pomôcky:

  • čistá fľaša so šróbovacím uzáverom na miešanie ingrediencií objednáte: CZ  SK
  • fľaša s aplikátorom na nanášanie oleja, my sme použili 100 ml PET fľašu s mini pumpičkou objednáte: CZ  SK
  • lievik
  • polievková lyžica
  • čajová lyžička
  • príp. aj odmerka objednáte: CZ  SK

POSTUP:

1. Do čistej fľašky so šróbovacím uzáverom postupne vlejte jednotlivé oleje, najlepšie za pomoci lievika. Začnite nosným – sezamovým olejom – vlejte celé100 ml balenie do fľaše. (V prípade, že máte k dispozícii väčšie balenie oleja, namerajte cez odmerku.)

2. Pridajte celé 35 ml balenie arganového oleja. (V prípade, že máte k dispozícii väčšie balenie oleja, namerajte ho cez odmerku.)
3. Pridajte celé 35 ml balenie malinového oleja. (V prípade, že máte k dispozícii väčšie balenie oleja, namerajte ho cez odmerku.)

4. Pridajte 1 polievkovú lyžicu karoténového oleja.

5. Pridajte 1 čajovú lyžičku olivového skvalanu.


6. Pridajte 8 kvapiek rozmarínového extraktu.

7. Pridajte 8 kvapiek vitamínu E.
8. Pridáme 8 – 10 kvapiek mätovej silice. Môžete pridať aj inú silicu podľa vlastného výberu alebo esenciálny olej úplne vynechať. 

9. Fľašu dôkladne zašróbujte s uzáverom a poriadne pretrepte, aby sa všetky zložky spojili.

10. Ďalším krokom bude pridanie 2 čajových lyžičiek sľudovej farby MICA. 

Keďže my sme chceli vyrobiť 2 rôzne odtiene telového oleja, pred pridaním farby sme si rozdelili zarobený olej do dvoch čistých fliaš. Do každej fľaše sme následne pridali inú sľudovú farbu.

11. Do prvej fľaše sme pridali 1 čajovú lyžičku farby MICA broskyňová. Tento olej je vhodný skôr pre svetlejšiu pokožku.
12. Fľašu dôkladne uzatvorte a obsah pretrepte, aby sa farba rovnomerne rozptýlila do celej zmesi. 

13. Do druhej fľaše sme pridali 1 čajovú lyžičku farby MICA bronzová. Tento olej je vhodný na tmavšiu alebo viac opálenú pokožku, príp. pre dosiahnutie opálenej pokožky ako náhrada za samoopaľovacie prípravky.
14. Tiež fľašu dôkladne uzatvorte a pretrepte, aby sa farba rovnomerne rozptýlila do celej zmesi.
Trblietavý olej je pripravený na použitie. Najľahšie sa bude aplikovať práve za pomoci mini pumpičky.

Použitie: Pred použitím treba olej dôkladne zatrepať, aby sa všetky zložky dôkladne premiešali a hlavne sľudová farba, ktorá sa inak usádza na dne fľaše, čo je úplne prirodzené. Olej nanášajte na čistú a vysušenú pokožku. Môžete aplikovať priamo na telo, alebo najskôr do dlane a následne rovnomerne rozotrieť na telo.

Upozornenie: Olej môže zafarbiť oblečenie.







Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Sviečky z palmového vosku odlievané v polykarbonátových formách

Viacfarebné maľované šumivky